El Mercat del Pla és una nova zona comercial d’outlet al centre històric de Lleida. És un projecte de revitalització en un format de retail innovador. En un antic mercat modernista i als carrers del seu entorn, s’hi ubiquen botigues outlet en format permanent combinades amb pop up stores. L’oferta es centra en moda però també està obert a altres productes i a la gastronomia, que va adquirint cada vegada més protagonisme. El mercat va obrir portes a l’abril del 2014.

La història del Mercat

El Mercat del Pla és un edifici del 1920, construït per l’arquitecte Francesc de Paula Morera i Gatell. Actualment, el Mercat està protegit: forma part del Catàleg d’Edificis d’Interès Històric i Artístic de Lleida i està declarat Bé Cultural d’Interès Local, d’acord amb la Llei del Patrimoni Cultural Català.

El Mercat del Pla és un edifici modernista amb un valor intangible: un espai popular i històric, que forma part dels records de ciutat. Qui no adora el vell mercat del seu poble o de la seva ciutat? Els mercats acostumen a formar part dels nostres records. El Mercat del Pla, de Lleida, és un símbol de la ciutadania, i amb el dinamisme de les pop up stores se li pretén retornar-li vida i el paper central que li correspon. Ens ajudareu a aconseguir-ho?

Districte Mercat del Pla al Centre Històric

El Mercat del Pla està situat a la part alta del Centre Històric, al costat de l’Eix Comercial, la zona de vianants i comercial més llarga d’Europa. Aquesta zona que envolta el mercat i que anomenem Districte Mercat del Pla, és un espai privilegiat de la ciutat de Lleida, on s’hi ubiquen equipaments culturals i turístics com el Centre d’Art La Panera, el Dipòsit de l’Aigua, el Museu de Lleida Diocesà i comarcall’església de Sant Martí, a més de ser una de les portes d’entrada de La Seu Vella, un símbol de la ciutat i del país. Amb el temps, aquesta part del Centre Històric ha quedat força oblidat per la resta de la ciutat, però la seva forta personalitat està promovent un retorn dels ciutadans a passejar pels seus carrers.

Trobareu tota la informació a la web de Turisme de Lleida, a www.turismedelleida.cat